Terug in Nederland na een wereldreis

Eerlijk is eerlijk. Terugkomen in Nederland, na twee jaar werken en reizen in het buitenland, is best even bikkelen. Ik had een duidelijk plan, maar niet een om kant-en-klaar uit te rollen. Met alles wat ik mezelf tijdens m’n wereldreis heb voorgenomen, wil ik niet de makkelijkste weg kiezen. Dit is dé kans om ZIPP2GO op te zetten, een idee waar ik van droom.
IMG-20160928-WA0011

Nieuwe tijden

De eerste tijd was er continue een stem in me die zachtjes fluisterde ‘Hallo? Waar is de “Woohooo, we gaan nooit meer terug en palmbomen maken me gelukkig” instelling gebleven? Pak je spullen en ga!’ Maar, ook een stem die zei ‘Doe eens rustig en land in Nederland. Bouw wat op en kijk hoe dat loopt’. De laatste overheerste, let’s do this!

Vluchten

Een mooie opmerking die voorbij kwam tijdens m’n re-integratieproject is ‘Dat heb je maar mooi even meegepakt’. Wat!? Mooi meegepakt? Want? Nu moet ik weer terug de gevangenis in? Is het klaar met alle geweldig mooie dingen? Ja hoor, en de vraag ‘Vlucht je ergens voor?’ Nee, of ja, eigenlijk wel, ik vlucht omdat ik voor de beste optie ga. In ieder geval, wat ik op dat moment de beste optie vind.

De wereld is zo groot én mooi, waarom is het dan vluchten als ik wil ervaren hoe het is om in andere landen te wonen, werken, leven. Daar waar je zo ontzettend veel leert van bijzondere individuen, andere normen en waarden, nieuwe inzichten. Ik noem het vluchten als je die kansen niet neemt.

DSC04410

Schaamteloos

Als het feest compleet is volgt ook ‘Wordt het niet eens tijd om te settelen?’ Dat vind ik een gekke vraag. Ik vraag toch ook niet ‘Zeg, wanneer stop jij met zeiken en ga je eens lekker leven? Let’s agree on disagree. We doen dingen allemaal anders en ik heb niets te klagen over m’n leven.

Don’t worry, be happy

Maar, met één ding heeft iedereen gelijk. Ik moet inderdaad naar m’n gevoel te luisteren, en dat doe ik ook. Genieten van vrienden & familie om me heen, en van al het moois wat er in Nederland en omstreken is. Vertrouwen hebben in de spontane kant van het leven in combinatie met gezond verstand. Everything’s going to be alright. Don’t worry be happy, waar dan ook.