Reizen: 5 things I hate about you ;) 

Minibus

× Het boeken van een MINIBUS rit bespaart je een trip met backpack naar het busstation. Maar helaas duurt de trip altijd een paar uur langer dan gepland. En, krijg ik als passagier met de langste benen altijd de kleinste, opgepropte plek. In Palawan zouden ze me zeven uur ophalen bij het hostel, maar niemand kwam opdagen. Twee uur laten kwam de minibus voorrijden. Volgens de chauffeur duurde het twee uur langer door de regen.. Natuurlijk, logisch, het hostel zat tweehonderd meter verderop. Om tien uur stonden we nog steeds te wachten bij het tankstation. Niemand vertelt je iets en je blijft gewoon zitten en wacht tot je vertrekt. Oh wacht. Zei ik ‘gewoon zitten’? Wanneer jij denkt dat de minibus vol is, dan is hij dat nog lang niet. Opvullen tot iedereen slechts de mogelijkheid heeft om te ademen. Ze ontvouwen wat extra zittingen et voilà, laat de comfortabele rit maar beginnen!

Hysterische chauffeurs

× Na die lange reis droppen ze je meestal bij een busterminal buiten de stad. En daar zijn ze dan.. de HYSTERISCHE CHAUFFEURS. Als wilde dieren die wachten op vers vlees. Ze roepen allemaal naar je of je een tuktuk, taxi, tricycle, hostel, hotel of guesthouse nodig hebt en zitten veeeeeel te dicht in je comfortzone. Wow, easy tigers! Dit is te heftig na zo’n opgepropt ritje. Ik loop altijd een stukje weg en geef mezelf een paar minuten om bij te komen van de sociale aanval van chauffeurs. En dan probeer ik een relaxte chauffeur te vinden met een goede deal.

P1000773

Airco

× Ik vraag me altijd af waarom mensen het prettig vinden om te slapen in een mortuarium. M’n ogen vullen zich met tranen wanneer ik aankom in een hosteldorm en de AIR-CONDITIONING op standje “Siberische omstandigheden” staat. Waarom, waarom, waarom, ga je op vakantie naar een continent met het beste klimaat ooit om vervolgens in een vriezer te willen slapen? Ik heb fikse discussies gehad over temperaturen in een dorm. Sorry, ik kan er niets aan doen, ik heb het gewoon altijd koud. M’n kamergenoten draaiden de airco aan, en ik draaide hem steeds weer uit.. aan, uit, aan, uit, aan, uit. In Australië kocht ik zelfs een deken om de never-ending-airco discussie te stoppen.

Toiletissues

× Ik denk dat mijn TOILET skills redelijk professioneel zijn geworden. Squatten is geen probleem meer en ik ben gewend aan de toiletstandaarden in sommige landen. Soms vergeet ik het protocol even; ALTIJD toiletpapier of tissues in je tas stoppen. Vaak is er alleen een bakje water om ‘door te spoelen’ en als je geluk hebt ook toiletpapier. Soms is er geen van beide. Behoorlijk irritant wanneer je daar achter komt na gebruik (als je je ooit afvraagt waarom de eerste pagina van m’n gitaar lesboek mist..)

Toilet Myanmar

Reishanddoek

× Ik wil graag een grote, zachte strandhanddoek meenemen op reis, maar we weten allemaal dat je beter een kleine REISHANDDOEK kunt meenemen. Het is te klein om op het strand te gebruiken en neemt niets op. Maar, het droogt snel en past makkelijk in je backpack. Wat een genot is het wanneer je aankomt in een hostel/hotel en ze je jouw eigen grote, zachte handdoek geven. Fantastisch! 

Natuurlijk haat ik deze dingen niet echt. Behalve de airco, dat meen ik vanuit het diepste van m’n hart.