Reisbroek mee naar Curaçao

Dames reisbroek

Dat Curaçao prachtige stranden heeft, is geen geheim. Alleen al de foto’s – spierwitte zandstranden in combinatie met azuurblauw water – doen je wegdromen. Op Curaçao kun je echter nog veel meer doen, en juist die combinatie maakt het eiland zo geliefd. Daarom vandaag op Reishonger: 6 redenen om juist van het strand áf te komen op Curaçao, en waarom een ZIPP2GO reisbroek een must have in je koffer

Curacao heeft naast strand ook nog genoeg andere activiteiten te bieden!

#1 Beklim de Christoffelberg

Voor actievelingen is de beklimming van de Christoffelberg de absolute nummer één op Curaçao. Met 372 meter is de Christoffelberg het hoogste punt van het Caribische eiland. Het pad omhoog is avontuurlijk; de laatste meters klauter je met handen en voeten over de rotsen. Eenmaal op de top kijk je niet alleen over een zee van groen uit, maar ook de echte zee in de verte. Een waanzinnig uitzicht! Je begrijpt direct waarom ze deze berg ‘de kroon van Curaçao’ noemen. Goed om te weten: je moet deze hike verplicht vóór 10:00 uur ’s ochtends starten. In de middag heb je dus nog voldoende tijd om bij te komen op de stranden! Rijd op de terugweg bijvoorbeeld langs Grote Knip of Kleine Knip.

Praktisch: Entree 25,- Antilliaanse Gulden per persoon / 3 uur retour / neem minimaal 1 liter water per persoon mee / bergschoenen zijn niet nodig, maar trek wel dichte schoenen aan.

Voor actievelingen is het beklimmen van de Christoffelberg een must op CuracaoVanaf de Christoffelberg kijk je uit over een zee van groen

#2 Uitwaaien bij Shete Boka

Een bezoek aan Shete Boka is altijd een goed idee. Ik ben er meerdere keren geweest en de kracht van de golven blijft indruk maken. Die golven slaan hier namelijk met veel geweld tegen de rotsen. Dat komt doordat Shete Boka aan de noordkant van Curaçao ligt; een gebied dat bekend staat om de harde wind. Hier vind je geen relaxte stranden, maar ervaar je de zee op een hele andere manier. Er zijn twee trails: Boka Pistol en Boka Wandomi. Deze brengen je naar uitzichtpunten waar het water vele meters omhoog spat.

Staat er net teveel wind om relaxt op het strand te liggen? Of zijn de golven net wat te hoog om te zwemmen? Dan is dit júist een dag om Shete Boka te bezoeken. Want hoe meer wind, hoe indrukwekkender het natuurspektakel.

Praktisch: Entree 17,50,- Antilliaanse Gulden per persoon / Zorg voor goede zonbescherming (vanwege de harde wind onderschat je snel de kracht van de zon).

Uitwaaien bij Shete Boka aan de noordkant van Curacao

Bij Shete Boka beleef je de zee op een andere manier!

#3 Onbekend Curaçao: de Caracasbaai

De Caracasbaai is een bijzonder stukje Curaçao. Dat het ook een plek is met een geschiedenis, ontdekte ik tijdens een mountainbiketocht met gids. Ik fietste langs het quarantainegebouw (waar zeelui vroeger in quarantaine moesten voordat ze aan land mochten) en Fort Beekenburg uit het jaar 1703 (waar de kanonnen nog op de muren staan). En hoewel de Caracasbaai geen mooie stranden heeft, kun je hier iets heel leuks ónder water doen. Trek je flippers aan, zet je snorkel op en zwem 50 meter uit de kust vanaf de Tugboat Beach Bar. Vlak achter 3 grote stalen boeien in zee, ligt een gezonken sleepboot op 5 meter diepte. Het wrak is bedekt met koraal en het wemelt hier van de tropische vissen. Prachtig om te zien!

Praktisch: Gratis parkeren bij Tugboat Beach Bar / Neem hier ook zeker een drankje na afloop, de bar is leuk opgezet / Neem je eigen snorkelmateriaal mee / Bij Fort Beekenburg en het Quarantainegebouw kun je gratis binnenkijken (alles ligt op loopafstand).

Aan de Caracasbaai ligt Fort Beekenburg uit 1703

Tugboat Beach is een van de mooiste plekken om te snorkelen op Curacao

#4 Leguanen en schildpadden bij Playa Lagun

Een van mijn favoriete dingen om te doen op Curaçao is snorkelen met schildpadden. Een bekende plek hiervoor is Playa Piskado (ook wel Playa Grandi genoemd). Lokale vissers verwerken hier hun vangst en gooien het visafval in zee. Daarom vind je er bijna altijd schildpadden. Dat is echter geen geheim, dus zijn er vaak veel mensen in het water. Daarom ga ik liever naar Playa Lagun. Dit is een piepklein strand, omringd door hoge rotswanden en veel groen. Hier moet je wat meer geluk hebben om schildpadden te spotten, maar hoef je ze met veel minder mensen te delen. Bovendien zit bovenop de rotsen een leuk restaurantje: Bahia Beach Bar. Door het uitzicht, de vele leguanen op het terras en de goede kaart is dit mijn favoriete lunchplek op Curaçao.

PraktischGratis parkeren / Een van de beste snorkelspots op Curaçao, maar neem wel je eigen materiaal mee.

Snorkelen met schildpadden op Curacao

Snorkelen en lunchen bij Playa Lagun is een aanrader

#5 Street art spotten in Otrabanda

To be fair, Willemstad heeft meerdere buurten met mooie street art. Zowel in Punda, Scharloo, Pietermaai als Otrabanda vind je indrukwekkende muurschilderingen. Ook vind je overal vrolijk gekleurde huizen (zie ook tip #6). Otrabanda is echter mijn favoriete wijk om street art te spotten op Curaçao, omdat de werken hier net wat origineler en rauwer aanvoelen. Ook leent deze buurt zich, van alle wijken in de hoofdstad van Curaçao, er het beste voor om gewoon te ‘verdwalen’ door de straatjes. Je komt dan langs veel interessante huizen.

Praktisch: Wil je zeker weten dat je mooie street art ziet tijdens je wandeling door Otrabanda? Zet dan de Frederikstraat, IJzerstraat, Willemstraat, Quintastraat en de Keizershof op je lijstje.

Street art kijken in de wijk Otrabanda (Willemstad) is een aanrader

Street art op Curacao

#6 Gekleurde huizen kijken in Willemstad

Staat het zien van gekleurde huizen voor jou gelijk aan vakantiegevoel? Dan word je in Willemstad op je wenken bediend! Ook al ben je nog nooit op Curaçao geweest, heb je vast wel eens een foto van de prachtige Handelskade gezien. Maar eigenlijk vind ik alle gekleurde huizen in de wijken Scharloo en Pietermaai net zo mooi. Je ziet hier veel (oude) herenhuizen, compleet met gietijzeren balkonnetjes, in prachtige pastelkleuren. Mijn favoriete straatje is de Bargestraat in de wijk Scharloo. Hier lopen de kleuren van de huizen in elkaar over alsof de straat één grote bakstenen regenboog is. Mijn lunchtip is Scuba Lodge in Pietermaai. Je herkent dit restaurant aan het rijtje knalgele, zuurstokroze en babyblauwe huizen. Het restaurant zit in de tuin, met uitzicht op zee.

Praktisch: Gratis parkeren bij het parkeerterrein aan het Waaigat, bij Bioscoop De Movies. Vanaf hier loop je in vijf minuten naar Scharloo of Pietermaai.

Gekleurde huizen in Willemstad

Fan van gekleurde huizen? In Willemstad word je op je wenken bediend!

Toch de stranden van Curaçao opzoeken? Dit zijn onze tips!

Natuurlijk wil je op Curaçao óók genieten van de stranden. Om te snorkelen is Playa Lagun mijn favoriet, maar ook Grote Knip, Kleine Knip (beiden zonder voorzieningen), Cas Abou en Mambo Beach (beiden met voorzieningen) vind ik erg leuk. Bekijk ook onze top 10 stranden op Curaçao.

De mooiste stranden van Curacao? Daar hoort Kleine Knip zeker bij.

Grote Knip is een van de mooiste stranden van Curacao

Op de foto’s draag ik mijn ZIPP2GO afritsbroek. Deze gaat tegenwoordig standaard mee in mijn koffer, daarom wil ik deze tip graag delen. Voor mij is een reisbroek ideaal om te wisselen van dag- naar avondoutfit (Hallo bedekte benen bij diners op het strand, dag muggen!). Ook vind ik het handig voor de laatste reisdag. Geen gedoe met omkleden op het vliegveld, maar gewoon de broekspijpen aanritsen voor het boarden. Ik ontdekte ZIPP2GO dankzij de keus aan printjes; stukken leuker dan de ‘100 tinten kaki’ van standaard dames afritsbroeken. Hierdoor draag ik de reisbroek ook vaak als short. Leuk detail: oprichtster bedacht het concept voor ZIPP2GO terwijl ze zelf op wereldreis was.